Článek přečtěte do 2 min.

Jsme rádi, že můžeme sdílet vzrušující nový přírůstek do rozhraní příkazového řádku OCI (CLI): Podpora pro instalační program Microsoft Software Installer (MSI). Díky neustálému úsilí o to, aby byl OCI přístupnější a přívětivější pro vývojáře, díky této nové funkci jsou instalace OCI CLI plynulejší než kdy jindy na vašich počítačích se systémem Windows.

Instalační program MSI

Windows Installer je softwarová součást používaná k instalaci, údržbě a odebrání softwaru v operačních systémech Windows. Podpora balíčků MSI v rozhraní OCI CLI znamená, že nyní můžete nainstalovat rozhraní OCI CLI na svůj počítač s Windows pomocí nativního instalačního mechanismu, který je známý většině uživatelů Windows.

Před podporou instalačního programu MSI jste ke spuštění rozhraní OCI CLI v systému Windows používali skripty nebo ruční instalaci. Nyní, s MSI Installer, pokud jste vývojář nebo IT profesionál pracující na Windows a používáte služby OCI, získáte následující výhody:

  • Nativní zkušenost: MSI poskytuje bezproblémovou instalaci v systému Windows. Nepotřebujete nainstalovanou podporovanou verzi Pythonu, která by mohla být v konfliktu s již nainstalovanou verzí Pythonu. Místo toho se s instalačním programem MSI automaticky nainstaluje požadovaná kompatibilní verze Pythonu, což zajišťuje konzistentní a spolehlivé instalace.
  • Hladké upgrady: MSI umožňuje snazší upgrady, když jsou k dispozici nové verze OCI CLI, takže je snadné udržovat aktuální informace o nových funkcích v OCI CLI.

Jak to použít

Chcete-li nainstalovat OCI CLI pomocí instalačního programu Windows, postupujte podle našeho podrobného průvodce v dokumentaci.

Pokud již máte existující rozhraní OCI CLI nainstalované pomocí jiné metody než MSI, ponecháme nainstalované obě verze rozhraní OCI CLI, ale přednost má rozhraní OCI CLI nainstalované pomocí instalačního programu MSI. Instalace OCI CLI pomocí instalačního programu MSI přes již nainstalovaný OCI CLI pomocí instalačního programu MSI odinstaluje předchozí verzi a nainstaluje aktuální verzi.

Jste připraveni využít sílu OCI CLI pomocí MSI Installer? Použijte následující kroky:

Zdroj: Oracle