Článek přečtěte do 5 min.

Citrix zaznamenal v průběhu let mnoho změn, ale to, co se mi na roce 2023 zatím líbilo, je náš větší závazek vrátit se k základům a dělat to, co Citrix umí nejlépe. Poskytují bezpečné vysoce výkonné aplikace a desktopy všem uživatelům bez ohledu na umístění, zařízení nebo síťové připojení. Jednoduché, že? Ale jednoduché je to nové sofistikované, v Citrixu se neustále snaží poskytovat uživatelům co nejlepší zážitek a zároveň se s vámi setkávat tam, kde jste na své cestě nasazení.

Iniciativy Citrix představili začátkem tohoto roku akci Destination: Hybrid, strategií, která vzešla z naslouchání zákazníkům. Řekli jste, že hybridní cloud je ve skutečnosti cílem vašich organizací, nikoli jen zastávkou na cestě ke cloudu. Citrix dodává nové funkce v cloudu i on-prem, čímž výrazně zvyšují investice do inovací, aby zvýšili flexibilitu a výběr IT. Je na vás, abyste si vybrali, jak nejlépe nakonfigurovat prostředí pro potřeby vašeho podnikání.

A samozřejmě, Citrix vždy věřil, že úspěch IT začíná a končí u uživatelské zkušenosti, a to se netýká pouze špičkových technologií HDX – začíná od okamžiku, kdy koncový uživatel otevře naši klientskou aplikaci. Pracovali na poskytování nové generace zkušeností Citrix. Po několika měsících přijímání vašich návrhů a testování s koncovými uživateli, s potěšením oznamujeme vydání nového uživatelského rozhraní! Tato nová generace rozhraní je laserově zaměřena na poskytování aplikací a desktopů, umožňuje uživatelům rychle se dostat ke zdrojům, které potřebují, bez rozptylování a nabízí uživatelům větší autonomii díky samoobsluze.

Podívejme se na nové rozhraní v akci:

Nové uživatelské rozhraní je zaměřeno výhradně na bezpečné poskytování aplikací a desktopů. Nové rozhraní je vytvořeno tak, aby uživatelům bezpečně poskytovalo přesně ty webové aplikace, aplikace SaaS, Linux nebo Windows a desktopy, které potřebují, ať už jsou kdekoli.

Získejte více z méně

Zjednodušené a přizpůsobitelné jsou slova, která popisují přepracované rozhraní. Při chatování se zákazníky často v Citrixu slýchají, že administrátoři chtějí větší kontrolu nad svým prostředím, zatímco uživatelé chtějí rychlý a intuitivní přístup ke svým důležitým obchodním zdrojům. Aby se toho dosáhlo, zjednodušili  vzhled a dojem z uživatelského přístupu a přidali také možnost pro administrátory přizpůsobit uživatelské rozhraní a poskytovat uživatelům více možností.

Zdůrazněním zjednodušení je, že když uživatelé spouštějí Citrix, jsou nyní uvítáni domovskou stránkou pro rychlý přístup k aplikacím a desktopům. Na domovskou stránku lze přidat oblíbené aplikace a plochy, abyste předešli zbytečnému klikání a ušetřili čas. Také přidali kategorie aplikací a vylepšili funkce vyhledávání, aby uživatelům pomohli rychle najít a spustit jejich aplikace a plochy. A co je důležité, pokud mají uživatelé k dispozici pouze několik aplikací a desktopů, rozhraní automaticky agreguje všechny jejich zdroje na jednu stránku, aby uživatelé nemuseli přecházet na více karet. To vše je skvělá zpráva jak pro první uživatele, tak pro veterány Citrixu.

Vyzkoušejte nové rozhraní na počítači, tabletu a mobilu. Aplikace Citrix je optimalizována pro každé koncové zařízení a poskytuje vylepšené uživatelské rozhraní v několika formách. 

Vyzkoušejte nové rozhraní na počítači, tabletu a mobilu. Aplikace Citrix je optimalizována pro každé koncové zařízení a poskytuje vylepšené uživatelské rozhraní v několika formách.

Nyní se podívejme, jak přinesli další přizpůsobení. Máte možnost zadat více adres URL a umožnit tak jednomu rozhraní přístup k více obchodům. Můžete dokonce umístit svou vlastní značku všude, takže vítá uživatele známými logy a barvami. Toto je skutečně váš digitální pracovní prostor!

Jedním z nejzajímavějších přírůstků do nového rozhraní je Activity Manager, něco, co zákazníci inspirovali. Tento panel umožňuje uživatelům rychlý pohled na aplikace a plochy, které mají spuštěné. Je to skvělé nejen pro viditelnost, ale uživatelé mohou také vypnout a odhlásit se z virtuálních relací přímo z panelu. Activity Manager umožňuje uživatelům spravovat jejich relace a následně snižuje počet vstupenek na help desk a související náklady. Tento nástroj navíc zvýrazňuje odpojené relace, což umožňuje správcům umožnit uživatelům, aby byli více energeticky uvědomělí.

Snímek obrazovky níže ukazuje nové uživatelské rozhraní s vybraným Správcem aktivit.

Podívejte se na nové uživatelské rozhraní Citrix s vybraným Citrix Activity Manager.

Podívejte se na nové uživatelské rozhraní Citrix s vybraným Citrix Activity Manager.
Zdroj: Citrix