Článek přečtěte do 6 min.

Destination: Hybrid je o budování budoucnosti Citrixu kolem toho, co potřebujete. V Citrixu od nás slyšeli, že pozitivní zaměstnanecká zkušenost je zásadní pro úspěch vašeho podnikání. Pracovali na vytvoření technologie zaměstnanecké zkušenosti, kterou můžete použít k tomu, abyste své zaměstnance připravili k úspěchu.

Během několika posledních měsíců vydali řadu funkcí, které spadají do této kategorie. Ke všem těmto funkcím máte přístup s předplatným Citrix Universal. Mezi hlavní aktualizace patří rozostření pozadí, sekundární vyzváněcí tón a Simulcast pro Microsoft Teams, bezpečnostní funkce pro Citrix Enterprise Browser, vylepšení grafického zásobníku HDX a EDT Lossy na Citrix Gateway pro lepší zvuk.

Zkušenosti zaměstnanců jsou pro vaše podnikání neuvěřitelně důležité. Takže Citrix dává nástroje, které potřebujete k vytvoření skvělého zaměstnaneckého zážitku, bez ohledu na to, odkud tito zaměstnanci pracují. Níže se podívejte, jaká vylepšení bylo právě přidáno.

Vylepšení Citrix pro Microsoft Teams

Microsoft Teams podporuje spolupráci napříč řadou organizací, přibylo několik funkcí pro lepší spolupráci a vylepšené uživatelské prostředí.

Rozostření pozadí pro webové kamery

Před několika čtvrtletími jsme přidali rozmazání pro Microsoft Teams v rámci Citrix Virtual Apps and Desktops, ale provedli další aktualizace a uživatelé nyní mohou rozostřit video na pozadí v aplikacích, kde rozmazání není nativní. Tato funkce se zaměřuje na aplikace, jako jsou sociální média, komunikační platformy a ty, které se používají v call centrech, aby uživatelům poskytla možnost rozostřit pozadí, což lze provést pouze ve virtuálním prostředí.

Sekundární vyzvánění na jiném zařízení

Uživatelé si nyní vybrat mohou primární a sekundární zařízení pro vyzváněcí tóny příchozích hovorů z Microsoft Teams. Hovor bude vyzvánět prostřednictvím primárního zařízení, například náhlavní soupravy. Poté bude vyzvánět přes sekundární zařízení, jako jsou reproduktory. Díky tomu, že budou vyzváni dvě zařízení současně, bude to méně, že uživatelé zmeškají hovor, protože se sníží počet zmeškaných transakcí nebo zmeškaných hovorů. Tato funkce je k dispozici ve verzích Windows 2203, Linux 2209 a Mac 2209 a novějších.

Simulcast s nízkou šířkou pásma

Většina z nás se setkala s problémem, že jeden uživatel při hovoru má méně kvalitní zařízení nebo připojení, což snižuje kvalitu videa pro všechny. Díky podpoře Simulcastu v rámci Microsoft Teams může každý klient odeslat více video streamů na server schůzek, který pak odešle příslušný video stream pro každý koncový bod. Tato funkce odstraňuje problém s nejmenším společným jmenovatelem tím, že odesílá video v rozlišení 720p nebo 360p například do pomalejších koncových bodů, takže rozlišení videa není omezeno pro všechny účastníky schůzky. Simulcast je k dispozici ve verzích Windows 2303, Linux 2303 a Mac 2303 a novějších.

Prohlížeč Citrix Enterprise

Často přehlíženou součástí zabezpečení organizace je spotřebitelský prohlížeč. IT oddělení mohou vytvářet zabezpečené servery a podnikové zdroje, ale když se k těmto zdrojům přistupuje prostřednictvím běžného spotřebitelského prohlížeče, představuje to riziko pro bezpečnost podnikových dat. Jak ale zajistit, aby byl bezpečnější, a přesto vytvořit dobrý uživatelský dojem? Prohlížeč Citrix Enterprise Browser, postavený na bázi Chromium, poskytuje sdílenou uživatelskou zkušenost a zároveň zajišťuje přístup k podnikovým zdrojům.

Podívejte se blíže na Citrix Enterprise Browser v akci.

Funkce zabezpečení, která neovlivňuje uživatelský dojem

Prohlížeč Citrix Enterprise Browser obsahuje řadu nativních funkcí zabezpečení, které mohou správci nakonfigurovat. To zahrnuje přidávání vodoznaků, omezení funkcí kopírování a vkládání, tisku a stahování. I se všemi těmito funkcemi je však uživatelská zkušenost téměř identická s nativním prohlížečem s více kartami, záložkami a rozšířeními. Správci mohou dokonce povolit oblíbené funkce, jako jsou uložená hesla, rozeslat seznamy záložek uživatelům a vytvářet seznamy povolených a vynucených rozšíření.

Vylepšili také uživatelskou zkušenost prostřednictvím rozšíření Citrix Workspace Browser, které zjednodušuje spouštění aplikací a desktopů z webového klienta. Toto nové rozšíření zlepšuje uživatelskou zkušenost tím, že detekuje uživatelovu lokálně nainstalovanou aplikaci Workspace a automaticky spouští aplikaci přes virtuální plochu.

Lepší grafika pro lepší vizuální zážitky

Vylepšili také grafickou sadu HDX, aby uživatelé měli grafický zážitek ve vysokém rozlišení. To zahrnuje přidání 10bitových relací virtuálního desktopu s vysokým dynamickým rozsahem (HDR) pro vylepšené možnosti kódování a dekódování. S HDR získávají uživatelé vysoce kvalitní obrázky a videa v rozšířených různých barvách, na větší úrovni kontrastu a jasu přizpůsobitelného bílého jasu. Vylepšený grafický zásobník také rozšiřuje způsoby, kterými lze naši technologii používat, včetně případů, jako je vzdálené lékařské zobrazování.

EDT Lossy pro spolehlivý zvukový zážitek pro koncového uživatele

Většina vzdálených pracovníků používá při své práci multimédia v reálném čase. Ať už se jedná o školení, komunikaci nebo týmovou spolupráci, potřebují spolehlivé zvukové připojení, které vám zajistí zážitek. Pokud váš tým zaznamenává zpoždění zvuku nebo špatnou kvalitu zvuku, může Enlightened Data Transport (EDT) Lossy zlepšit zvukový zážitek pro uživatele.

EDT Lossy zlepšuje zvukový zážitek pro uživatele připojující se prostřednictvím sítí s vysokou latencí a ztrátou paketů. Enlightened Data Transport (EDT) je proprietární transportní protokol Citrix, který poskytuje konzistentní uživatelskou zkušenost na dálkových připojeních při zachování škálovatelnosti serveru. Za normálních podmínek poskytují EDT i EDT Lossy podobné výsledky. EDT Lossy však poskytuje lepší zvukový zážitek ve srovnání s EDT, protože EDT Lossy umožňuje ztrátu paketů při přenosu bez opětovného odesílání multimediálního obsahu pro větší zážitek v reálném čase. Tato technologie zajišťuje konzistentní a stabilní zážitek pro vzdálené pracovníky.

Bezkonkurenční technologie zaměstnaneckých zkušeností

Citrix za poslední 3 čtvrtletí investoval do různých technologií zaměstnaneckých zkušeností, aby vytvořil vaši dosud nejlepší uživatelskou zkušenost. To znamená produktivnější zaměstnance a konzistentnější online zážitky bez ohledu na to, odkud vaši zaměstnanci pracují. Poskytněte svým týmům nástroje, které potřebují k úspěchu, bez ohledu na to, zda je vaše prostředí hostováno on-premise, v cloudu nebo v hybridním prostředí s Citrixem.

Zdroj: Citrix