Článek přečtěte do 4 min.

OCI Full Stack Disaster Recovery (Full Stack DR) poskytuje plně automatizované obnovy po havárii napříč vrstvami cloudových zdrojů, včetně obnovy výpočetní techniky, databází a aplikací mezi oblastmi OCI. Jako členy skupin ochrany DR můžete přidat skupiny Compute, Oracle Database a Volume.

Při přidávání Compute jako typu člena do skupiny ochrany DR můžeme přidat pohyblivou instanci a nehybnou instanci. Pojďme pochopit rozdíl mezi oběma na vysoké úrovni.

  • Přesouvání instance – virtuální počítač se přesune z primární do pohotovostní skupiny ochrany DR. Ideální pro strategie DR, jako je Cold VM DR a Pilot light.
  • Nehybná instance – Virtuální počítače se nepřesunou z primární do pohotovostní skupiny ochrany DR. Ideální pro strategie DR, jako je Hot Standby, Aktivní/Pasivní.

Začátkem tohoto týdne jsme představili dvě nové funkce pro instanci Moving. 

  • Integrace rezervace kapacity: Nyní můžete použít rezervovanou kapacitu v cílové oblasti ke spuštění pohyblivé instance. Rezervace kapacity vám umožňují rezervovat instance předem, aby byla kapacita v případě potřeby k dispozici pro vaše pracovní zatížení. Další podrobnosti naleznete v  části Rezervace kapacity.
  • Přiřazení privátní IP adresy a názvu hostitele: Nyní můžete přiřadit konkrétní privátní IP adresu a název hostitele instanci přemístěné během zotavení po havárii. Upozorňujeme, že poskytnutá adresa IP musí být kompatibilní s rozsahem IP (CIDR) cílové podsítě a adresa IP a název hostitele musí být v cílové podsíti k dispozici.

Při přidávání výpočtu jako pohyblivé instance do skupiny ochrany DR musíte zadat cílový rozsah CIDR, mapování VNIC a skupiny zabezpečení sítě. Pokud se zdrojový a cílový rozsah CIDR liší, Full Stack DR spustí virtuální počítač v pohotovostní oblasti s názvem hostitele stejným jako zdrojový virtuální počítač a dynamicky přiřadí privátní IP na základě cílového rozsahu CIDR. Pokud je zdrojový a cílový rozsah CIDR stejný, Full Stack DR spustí virtuální počítač v pohotovostní oblasti s názvem hostitele stejným jako zdrojový virtuální počítač a pokusí se přiřadit stejnou soukromou IP jako zdroji (pokud je k dispozici) na základě cíle. řada CIDR. Ačkoli by to uspokojilo většinu případů použití, zákazníci hledají flexibilitu, aby měli název hostitele a soukromou IP podle svého výběru. Díky nové funkci přiřazení privátní IP adresy a názvu hostitele s Full Stack DR můžete zadat název cílového hostitele a podrobnosti o soukromé IP.

Rezervace kapacity OCI Compute pomáhají rezervovat kapacitu pro instance předem a zajišťují, že kapacita je k dispozici, když potřebujete přepnout nebo přepnout na záložní oblast. S novou funkcí integrace rezervace kapacity s Full Stack DR si můžete vybrat cílovou rezervaci kapacity, která zaručuje úspěšné spuštění instance v pohotovostní oblasti.

Podívejme se, jak můžeme spustit nový virtuální počítač z primární oblasti do pohotovostního režimu pomocí přesunu instance a použijeme integraci rezervace kapacity, soukromé IP adresy a funkce přiřazení názvu hostitele.

1. Vytvořil jsem požadované zdroje v oblastech Ashburn i Phoenix jako předpoklady. Ashburn je primární region a Phoenix je region DR. Níže uvedená tabulka obsahuje všechny požadované podrobnosti, které použijeme jako součást ukázky. Při přidávání výpočtu jako pohyblivé instance využijeme nové funkce přiřazení IP adresy a názvu hostitele a rezervace kapacity. Compute v oblasti Phoenix bude spuštěn při provádění plánu DR pomocí Full Stack DR. Zvýrazněné části v tabulce jsou prostředky používané pro soukromou IP a název hostitele virtuálního počítače v pohotovostní oblasti.

Full Stack DR zdroj

 Tabulka zdrojů OCI

2. Vytvořte skupiny ochrany DR (DRPG) a přiřaďte role pro DRPG. V tomto příkladu máme moveinstance-iad jako Primary a moveinstance-phx jako Standby.

JSOU DRPG

PHX DRPG

3. Přidejte skupinu svazků „mvinstance-iad-vg“ jako člena v moveinstance-iad DRPG.

Přidat skupinu svazků

4. Přidejte Compute instance- „movinginstance-iad“ jako člena v moveinstance-iad DRPG. Vyberte typ Výpočetní instance jako Pohyblivá instance. V části Přidat mapování VNIC uveďte podrobnosti níže. Můžete vidět novou funkci pro přidání soukromých IP adres a názvů hostitelů. Na základě požadavků aplikace jsem uvedl soukromou cílovou IP adresu jako „10.0.0.99“ a cílový název hostitele jako „movinginstance-phx“. Podrobnosti o soukromé IP a názvu hostitele pro zdroj a cíl jsem zaznamenal do tabulky dostupné v kroku 1.

Přidat VM

5. Jakmile jsou přidány podrobnosti VNIC, vyberte „Zobrazit pokročilé možnosti“->“Cíl“, přidejte podrobnosti o rezervaci kapacity destinace, které již byly vytvořeny, a stiskněte přidat.

Kapacita VM

6. Ověřte, zda je virtuální počítač přidán do skupiny ochrany DR. Do skupiny ochrany DR jsme přidali výpočetní a objemové skupiny.

Přidán vm

7. Vytvořte plán přepnutí v pohotovostním režimu DRPG moveinstance-phx.

SW plán

8. Spusťte předběžné kontroly plánu přepnutí moveinstance-iad-phx a ověřte úspěšné provedení.

předběžné kontroly přechodu

Předběžné kontroly přechodu dokončeny

9. Proveďte plán přepnutí moveinstance-iad-phx a ověřte úspěšné provedení.

Spusťte Switchover

Přechod dokončen

10. Nechte nás ověřit typ kapacity, soukromou IP a název hostitele z virtuálního počítače spuštěného v oblasti Phoenix. Vidíme, že se používá rezervace kapacity „testphx“ a soukromá IP adresa a název hostitele byly přiděleny podle podrobností mapování VNIC.

Nový VM v PHX

Full Stack DR přiřazuje soukromou IP a název hostitele pro výpočet pohyblivé instance na základě rozsahů zdrojového virtuálního počítače a CIDR. Nová integrace Capacity Reservation, IP adresa a funkce přiřazení názvu hostitele poskytují zákazníkům flexibilitu při používání pohyblivých instancí počítání s Full Stack DR.

Zdroj: Oracle