Článek přečtěte do 2 min.

Často se diskutuje o datech a jejich důležitosti, ale jaká je skutečná hodnota dat? Co je důležitější: Nezpracovaná data nebo informace skryté v nezpracovaných datech? Jak získáváte informace ze všech dat? Chcete-li odemknout informace skryté ve vašich datech, musíte se podívat na data ze všech zdrojů dat ze všech možných dimenzí.

Největší výzvou v tomto procesu je kombinace dat ze všech zdrojů. Čím déle trvá transformace dat a extrahování informací, tím déle roste váš informační dodavatelský řetězec, což snižuje hodnotu informací. Informace z dat musí být extrahovány co nejrychleji a nejefektivněji.

Nemusíte však obětovat agilitu vývojářů nebo je zatěžovat provozními požadavky správy dat nebo zavádět složité integrace dat. Tyto problémy řeší konvergované databáze Oracle na Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Tento blogový příspěvek ukazuje, jak uchovávání dat na jediné datové platformě eliminuje potřebu složité integrace a snižuje výzvy pro vývojáře.

Oracle Database vás pokryla

Jednoúčelové databáze

Databáze Oracle jsou multimodální a multipracovní. Mohou zpracovávat strukturovaná data založená na aplikacích, nestrukturovaná a polostrukturovaná data, jako jsou JSON, Parquet, Avro a CSV, velké množství dat, prostorová a grafová data a novější technologie, jako jsou data Blockchain. To vše můžete ponechat v databázích s jedním kontejnerem jako zásuvné databáze s různými datovými úložišti, které jsou všechny spravovány jako prostředí s více klienty nebo nasadit ve více fyzických databázích, přičemž můžete těžit z konzistentní platformy pro správu dat a eliminovat sila dat.

Konvergovaná databáze

Díky službě OCI Database se vývojáři nemusí vzdát svých open source vývojových platforem. Databáze bezproblémově funguje prakticky s každou komerční a open source vývojovou platformou, včetně Java, Python, go, .Net a C++.

Databáze OCI jsou přímo propojeny s OCI Object Storage, které může ukládat nestrukturovaná data, jako je JSON, soubory oddělené čárkami, parketové soubory, obrázky a videa pro rychlé a cenově výhodné ukládání. Cloudové nástroje jsou integrované a umožňují vývoj vlastních aplikací pomocí Oracle Functions, SQL listů a API Gateways. Máte-li omezení zdrojů při vývoji vlastních aplikací, můžete umožnit uživatelům z řady podniků vytvářet jejich robustní aplikace pomocí vývojové platformy s nízkým a žádným kódem zabudované do služby Autonomous Database.

Pro analýzu je kompatibilní mnoho předních nástrojů třetích stran, jako je Oracle Analytics Cloud (OAC), Microsoft Power BI, Tableau, Qlik a Looker. Bezproblémově funguje také mnoho nástrojů, jako je Oracle Integration Cloud (OIC) a Informatica Intelligent Data Management Cloud.

Naše vnímání multicloudu umožňuje vývojářům vyvíjet se v libovolném cloudu podle vlastního výběru a stále do databází na OCI prostřednictvím vysokorychlostních kanálů s nízkou latencí s pomocí našich partnerů, jako jsou Equinix, Megaport, AT &T Business, BT a Verizon. Toto spojení eliminuje křehkost a poskytuje vám jedinou platformu. Zatímco ostatní zákazníci jsou zapleteni do integrací více platforem, vy jste v pozici, kdy činíte rozhodnutí, která posunou vaši společnost do další generace.

Zdroj: Oracle