Článek přečtěte do 2 min.

Snížení nákladů na Azure pomocí funkcí Citrix

Víme, že cena úložiště pro Azure se může rychle sčítat. V Citrixu zavedli  funkci, která sníží vaše výdaje na úložiště až o 50%, a zefektivní tak správu prostředků v Azure. Tato funkce vám pomůže optimalizovat náklady na úložiště v prostředí Azure tím, že vám umožní přepnout typ úložiště spravovaného disku na nižší úroveň, například z Premium SSD na standardní HDD, když vypnete virtuální počítač (VM) pomocí vlastního StorageTypeAtShutdown vlastnictví. Jakmile virtuální počítač znovu zapnete, úložiště se vrátí k původnímu nastavení ve vlastní vlastnosti StorageType nebo WBCDiskStorageType.

Vyšší efektivita pro Azure a Citrix

Kromě této funkce, která snižuje výdaje na úložiště, přidali spoustu funkcí na podporu efektivity a automatizace IT, včetně:

  • Sdílená galerie obrázků, kterou můžete použít k výběru obrázků z různých sdílených předplatných k vytváření a aktualizaci katalogů pomocí PowerShellu.
  • Upravte stroje zřízené MCS tak, aby prováděly další změny ve stávajících katalogech, místo abyste je museli vytvářet od začátku, včetně typu úložiště, profilu počítače, typu licence, skupiny hostitelů a katalogů WBC.
  • Podpora disků založených na zónovém redundantním úložišti (ZRS), takže pokud zóna selže, lze disk ZRS připojit k virtuálnímu počítači v jiné zóně, aby se zotavil po selhání.
  • Podpora hibernace pro virtuální počítače Azure pro hibernaci virtuálního počítače, když je relace nečinná, a poté se automaticky znovu připojí k předchozímu stavu virtuálního počítače pro jakýkoli katalog Machine Creation Services.
  • Podpora zrychlených sítí, která obchází virtuální přepínače pro přímý přístup k hardwaru, aby se snížila latence, jitter a využití CPU.
  • Podpora rozšíření Azure VM, takže můžete přidávat rozšíření do virtuálních počítačů ve svém katalogu, zobrazovat seznam podporovaných rozšíření a odstraňovat rozšíření z profilu počítače šablony ARM.

Upgrady zabezpečení pro Azure

Přidali i nové funkce pro zlepšení zabezpečení i pro Azure. Za prvé, podpora pro dynamické skupiny zabezpečení Azure AD. Citrix nyní podporuje dynamické skupiny zabezpečení virtuálních počítačů připojených k Azure AD pro katalog počítačů. Dynamická pravidla členství můžete nastavit na základě schématu pojmenování katalogu a přiřadit tak dynamickou skupinu zabezpečení k virtuálním počítačům v katalogu.

Přidali podporu důvěryhodného spouštění pro disk Azure Ephemeral OS, takže můžete vytvářet schémata zřizování pomocí disků dočasných OS v systému Windows. Důvěryhodné spuštění chrání vaši firmu před útoky pomocí technologií, jako je bezpečné spouštění a modul virtualizované důvěryhodné platformy.

Nabídka Citrix HDX Plus pro Windows 365 zahrnuje také aktualizace zabezpečení, včetně integrace s řešeními identity třetích stran pro bezpečnější řešení ověřování. Do aplikací a dat také zahrnuli další vrstvy zabezpečení prostřednictvím podrobných ovládacích prvků zásad, aby chránili podniková data před exfiltrací.

Zdroj: Citrix