Článek přečtěte do 10 min.

Udržování vašich Citrix Virtual Delivery Agents (VDA) aktuální s nejnovějšími funkcemi, funkcemi a opravami je zásadní pro udržení vysoce výkonného prostředí virtuálního desktopu. Tradiční proces upgradu strojů se vzdáleným přístupem k PC a VDA ve velkých katalozích trvalých virtuálních strojů se však často ukázal jako časově náročný, manuální a náchylný k chybám. Tedy až doteď!

Jsme nadšeni, že můžeme oznámit Všeobecnou dostupnost služby VDA Upgrade Service pro Citrix DaaS, novou funkci, která zjednodušuje a urychluje proces upgradu VDA.

Citrix WEM, Citrix Workspace, Citrix pro Google Cloud, Citrix DaaS mimo doménu

Služba VDA Upgrade Service je navržena tak, aby zlepšila provozní efektivitu pro správce IT. Eliminuje potřebu více správců (často napříč různými týmy) a složité SCCM nebo vlastní skripty, což umožňuje jedinému správci Citrixu bezproblémově dokončit celý proces upgradu, což šetří cenný čas, úsilí a zdroje.

Díky snadno použitelnému rozhraní prostřednictvím Web Studio mohou administrátoři bez námahy zahájit upgrady VDA. Mají flexibilitu při výběru jednotlivých strojů nebo celých katalogů strojů pro upgrade. Upgrady jsou navíc naplánovány tak, aby proběhly automaticky, když nejsou přítomny žádné aktivní uživatelské relace. Správci mohou proces dále zefektivnit a automatizovat pomocí PowerShellu.

Jednou z klíčových výhod služby VDA Upgrade Service je minimalizace narušení koncových uživatelů. Naplánováním upgradů na období nízkého využití mohou organizace snížit prostoje a zajistit nepřetržitou produktivitu.

Ruční provádění upgradů často přináší chyby a nekonzistence, ale se službou VDA Upgrade Service mohou správci provádět upgrady bez nutnosti ručního zásahu. To zajišťuje konzistentní a spolehlivé prostředí VDA a snižuje potenciál problémů způsobených lidskou chybou.

Kromě provozní efektivity a vylepšení uživatelského prostředí pomáhá služba VDA Upgrade Service organizacím zůstat v bezpečí a aktuální. Zajištěním včasných upgradů VDA mohou organizace implementovat nejnovější bezpečnostní záplaty, funkce, funkce a vylepšení. Tento proaktivní přístup pomáhá řešit zranitelná místa a udržuje robustní bezpečnostní pozici pro IT infrastrukturu.

Tato služba zajišťuje hladký a efektivní proces upgradu,“ říká Citrix CTP, Arnaud Pain, po vyzkoušení této nové funkce. „Líbí se mi snadné použití a minimální dopad na koncové uživatele během procesu upgradu.

Chcete-li začít, podívejte se na toto video nebo postupujte podle níže uvedených kroků!

Jak nastavit službu VDA Upgrade Service s Citrix DaaS a Web Studio

Než začnete, ujistěte se, že máte požadovanou minimální verzi VDA: CR 2109 nebo LTSR 2203 nebo novější.

1. Do zlatého obrazu MCS, ručně zřízených virtuálních počítačů nebo fyzických systémů, kde máte software VDA nebo jej plánujete nainstalovat, zahrňte agenta pro upgrade VDA jako součást dalších součástí v rámci instalace VDA.

Citrix VDA Upgrade Service

2. V nastavení katalogu strojů Web Studio povolte službu VDA Upgrade a vyberte preferovanou skladbu VDA (nejnovější CR nebo LTSR)

Citrix VDA Upgrade Service

3. Jakmile je funkce povolena, vyberte katalog v zobrazení Katalog strojů. Zkontrolujte podrobnosti o stroji a zjistěte, zda je pro daný katalog k dispozici upgrade VDA.

  • Služba VDA Upgrade Service je navržena tak, aby upozornila administrátory, když jsou dostupné aktualizace, a umožnila jim zvolit vhodnou strategii zavádění. Nikdy nebude automaticky aktualizovat VDA sama o sobě.
Citrix VDA Upgrade Service

4. Klikněte pravým tlačítkem na Katalog strojů, který chcete upgradovat, nebo na konkrétní stroj v katalogu, který chcete upgradovat, a vyberte Upgrade VDA.

5. Zvolte aktualizaci nyní nebo naplánujte aktualizaci později .

  • Upgrade automaticky uvede stroj(y) do režimu údržby (nemusíte to dělat a podle zprávy by to nemělo být, aby bylo zajištěno úspěšné dokončení)
  • Upgrade nebude fungovat, pokud je počítač v aktivní relaci, i když je odpojen
  • Upgrade přeskočí počítače v trvale aktivním stavu – nikdy uživatele nevykopne

6. Stav upgradu můžete potvrdit nebo zobrazit v podrobném zobrazení stroje.

Se službou VDA Upgrade Service mohou administrátoři také využít PowerShell ke zefektivnění a automatizaci procesu upgradu, přistupovat k rutinám, jako je Get-VusCatalog, aby získali informace o katalozích strojů v jejich prostředí Citrix DaaS.

Odemkněte plný potenciál vašeho nasazení Citrix DaaS

Služba VDA Upgrade Service pro Citrix DaaS transformuje způsob upgradu VDA ve velkých katalozích trvalých virtuálních strojů. Nabízí efektivní, efektivní a uživatelsky přívětivý přístup, snižuje manuální práci, zlepšuje provozní efektivitu a minimalizuje narušení koncových uživatelů.

Díky možnosti naplánovat upgrady, automatizovat procesy a zůstat v obraze s nejnovějšími bezpečnostními záplatami mohou organizace vylepšit svá prostředí virtuálních desktopů a zajistit bezproblémové uživatelské prostředí.

Upgradujte své Citrix VDA bez námahy pomocí služby VDA Upgrade Service a odemkněte plný potenciál svého nasazení Citrix DaaS.

Chcete-li se dozvědět více o službě VDA Upgrade Service a jejích možnostech, navštivte naši produktovou dokumentaci. A nezapomeňte zůstat naladěni na aktualizace a další vzrušující funkce, které již brzy v Citrix Cloudu přijdou, na adrese updates.cloud.com .

Šiřte informace a dejte vědět svým kolegům o této nové službě, která zjednodušuje upgrady VDA a zvyšuje produktivitu ve vašem prostředí Citrix DaaS!

Zdroj: Citrix