Článek přečtěte do 3 min.

Jak plánujete řešit rizika v oblasti životního prostředí, sociálních věcí a řízení (ESG) a činnosti související s dodržováním předpisů? Nebo to už děláte? Nebo, jako většina, začínáte definovat, co to vlastně znamená pro vás, vaši roli a organizaci, pro kterou pracujete?

Řízení a plánování rizik souvisejících s klimatem již není „příjemné“, protože legislativa, jako je návrh SEC na zveřejňování informací o klimatu a směrnice o Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), se rýsuje a nabírá na síle.

Legislativa, jako je tato, bude vyžadovat, aby oprávněné společnosti podávaly zprávy o položkách, jako jsou emise skleníkových plynů, klimatické cíle, řízení rizik/rizik souvisejících s klimatem a další.

Aby byly proaktivní a efektivní, společnosti budou chtít identifikovat a zmírnit klima a další rizika související s ESG v rámci robustního a holistického programu správy a auditu. Samostatná správa ESG jej odděluje od priorit organizace. Místo toho by mělo být prioritou řízení rizik související s ESG, auditní testování, sledování problémů a nápravy v kontextu řízení podnikových rizik (ERM) a auditu.

Pokud pracujete na tomto skličujícím a extrémně složitém úkolu, vítejte v klubu! Abychom vám na této cestě pomohli, existuje řada funkcí v rámci Oracle Risk Management Cloud, které mohou pomoci zefektivnit a automatizovat aktivity správy, řízení rizik a kontroly (GRC), včetně správy a auditu ESG.

Oracle Risk Management Cloud je součástí rodiny aplikací Oracle Fusion Cloud ERP. Pomáhá zefektivnit a automatizovat rizika a činnosti související s dodržováním předpisů, což pomáhá organizacím snížit rizika a zároveň zvýšit efektivitu.

Účelem tohoto příspěvku je vyzdvihnout klíčové schopnosti v rámci Oracle Risk Management Cloud, které organizacím umožňují zefektivnit aktivity GRC, snížit únavu z dodržování předpisů a přerozdělit zdroje tak, aby se mohly soustředit na jiné strategické iniciativy spíše než na úkoly spojené s dodržováním předpisů ručního řízení.

  1. Analýza a hodnocení rizik

Co to je: Tato funkce umožňuje automatizovanou analýzu rizik pomocí hodnocení pravděpodobnosti a dopadu.

Proč je to důležité: Umožňuje to organizacím rychle identifikovat, kde v podnikání leží největší riziko a kam mohou chtít zaměřit své úsilí GRC, včetně rizik ESG.

  1. Certifikace shody

Co to je: Tato funkce umožňuje organizacím zasílat dotazníky a průzkumy dodržování předpisů jednotlivcům v celém podniku.

Proč je to důležité: Organizace mohou zapojit různé obchodní funkce spojené s ESG, jako jsou finance, dodavatelský řetězec, zásobování, HR a další, aby zvýšily povědomí a získaly zpětnou vazbu. Tyto průzkumy a dotazníky mohou pomoci sledovat a hodnotit pokrok v iniciativách ESG pro dodržování zásad.

  1. Kontrolní hodnocení a testování

Co to je: Funkce hodnocení vnitřní kontroly k určení, zda vnitřní kontroly fungují tak, jak bylo zamýšleno.

Proč je to důležité: Tato funkce pomáhá automatizovat aktivity hodnocení vnitřní kontroly za účelem vyhodnocení souladu s interními zásadami a postupy ESG. Výsledky testů lze směrovat ke kontrole pomocí pracovního postupu.

  1. Pokročilý audit

Co to je: Proaktivní, průběžný pokročilý audit přístupu, transakcí a konfigurací v Oracle Cloud ERP k identifikaci možných problémů.

Proč je to důležité: Tato funkce umožňuje organizacím proaktivně sledovat kritické změny dat souvisejících s ESG v Oracle Cloud ERP. Změny v datech ERP, jako je použití nástrojů, skóre ESG dodavatele a další, lze automaticky identifikovat pomocí pokročilého auditu a směrovat ke kontrole přímo v Oracle Cloud ERP.

  1. Sledování problémů a náprav

Co to je: Tato funkce umožňuje organizacím přiřadit vlastníka problémů souvisejících s problémy s dodržováním předpisů a sledovat je až do nápravy pomocí pracovního postupu.

Proč je to důležité: Uživatelé mohou identifikovat, spravovat a napravovat problémy s dodržováním ESG pomocí jednoduchého pracovního postupu přímo ve stejné aplikaci, na které je provozován podnik (Oracle Cloud ERP).

 

Ve společnosti Oracle rádi říkají: „Udržitelnost je věcí každého“ – zejména pokud jde o měření a řízení aktivity ESG. Oracle Risk Management Cloud poskytuje efektivní a automatizovaný přístup k řízení, rizikům a kontrolám, včetně ESG Governance a auditu.

Zdroj: Oracle