Článek přečtěte do 2 min.

Obraz Oracle Linux 8 STIG je nyní k dispozici pro spuštění instancí rozšířeného bezpečnostního profilu Oracle Linux 8 na Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Obraz Oracle Linux 8 STIG poskytuje zesílenou verzi standardního obrazu Oracle Linux a je založen na implementaci Oracle Linux 8 Security Technical Implementation Guide (STIG), verze 1, vydání 5. Umožňuje vám snadno a rychle spustit Oracle. Instance Linuxu na OCI, které můžete nakonfigurovat tak, aby odpovídaly určitým bezpečnostním standardům a požadavkům stanoveným Agenturou pro obranné informační systémy (DISA) Ministerstva obrany USA (DoD).

Kliknutím spusťte instance profilu STIG

Obraz Oracle Linux STIG je k dispozici pro tvary x86_64 (AMD a Intel) a aarch64 (Ampere) v OCI. Můžete jej snadno spustit z Oracle Cloud Marketplace a embedded Marketplace v Oracle Cloud Console a nasadit jej v komerčních a vládních oblastech OCI v USA.

Instanci Oracle Linux STIG můžete vytvořit pomocí konzoly pomocí následujících kroků:

  1. Přihlaste se ke svému účtu OCI, z hlavní nabídky vyberte Compute, klikněte na Instance a poté klikněte na Create instance pro konfiguraci a nasazení instance.
  2. V části Obrázek a tvar klikněte na Změnit obrázek.
  3. Klikněte na pole Marketplace a vyhledejte „stig“.
  4. Vyberte obraz Oracle Linux 8 STIG nebo Oracle Linux 8 Arm STIG, přijměte podmínky a klikněte na Vybrat obraz. Tento výběr vás vrátí zpět na stránku Vytvořit výpočetní instanci, kde můžete dokončit konfiguraci instance. Klepnutím na tlačítko Vytvořit nasadíte instanci. Během několika minut je instance profilu STIG Oracle Linux připravena a spuštěna.

Dalším jednoduchým způsobem, jak spustit instanci profilu Oracle Linux 8 STIG na OCI, je přejít na výpis Oracle Linux 8 STIG (x86_64) nebo Oracle Linux 8 Arm STIG na Oracle Cloud Marketplace, kliknout na Získat aplikaci a postupovat podle pokynů.

Obrázek Oracle Linux 8 STIG na Oracle Cloud Marketplace\

Když nasadíte instanci Oracle Linux STIG, jakékoli změny, které provedete v instanci Oracle Linux STIG Image, jako je instalace jiných aplikací nebo úprava nastavení konfigurace, mohou ovlivnit skóre souladu. Další podrobnosti o spouštění cílového obrazu kompatibilního se STIG, úvahách o nápravě a shodě naleznete v dokumentaci STIG k Oracle Linuxu.

Začněte s vylepšeným zabezpečením operačního systému

Začněte registrací účtu OCI. Obraz Oracle Linux 8 STIG můžete otestovat jeho nasazením na zdroje Oracle Cloud Free Tier nebo OCI. S placeným předplatným Oracle Cloud Infrastructure získáte podporu Oracle Linux Premier bez dalších nákladů.

 

Zdroj: Oracle