Článek přečtěte do 2 min.

Vzhledem k tomu, že práci a spolupráci na dálku se nadále daří, jsou nástroje pro videokonference, jako je Microsoft Teams, nedílnou součástí naší každodenní rutiny. V Citrixu zavádí nové funkce do Microsoft Teams, aby se zlepšil uživatelský zážitek a zvýšila produktivita virtuálních schůzek.

Přizpůsobitelné rozostření pozadí

Rozmazání pozadí Citrix HDX pro Microsoft Teams

Jedním z nejnovějších přírůstků do Citrix HDX je funkce rozmazání pozadí, která uživatelům nabízí větší soukromí a méně rušivých vlivů během videohovorů. Představte si, že pracujete z domova a potřebujete si zavolat s důležitým klientem, ale váš prostor je přeplněný nebo nevypadá profesionálně. Funkce rozostření pozadí vám umožňuje zachovat uhlazený vzhled a zabránit rušivým vlivům, které by bránily produktivitě hovoru. Rozmazáním pozadí za řečníkem se mohou účastníci soustředit na přednášejícího bez zbytečného rušení.

Uživatelé se také mohou rozhodnout nahradit své pozadí jedním ze standardních pozadí Microsoft, nebo mají administrátoři možnost vytvořit standardní obrázek pozadí, například firemní obrázek. Tato funkce je k dispozici v aplikaci Citrix Workspace pro vydání Windows 2207, Linux 2212 a Mac 2301.

Vyšší kvalita video streamů se Simulcastem pro Citrix HDX Microsoft Teams

Simulcast je optimalizační funkce Citrix HDX Microsoft Teams navržená tak, aby zlepšila zážitek z videokonferencí v situacích, kdy se jedná o klientská zařízení s nevyhovujícími specifikacemi nebo připojení s nízkou šířkou pásma. Pomocí simulcastu může každý klient poslat více video streamů na server schůze (např. 720p, 360p), který pak odešle příslušný video stream pro každý koncový bod. Tato funkce odstraňuje problém s nejnižším společným jmenovatelem , kde by nejpomalejší koncový bod omezoval rozlišení videa pro všechny účastníky schůzky.

Zvažte všestranné setkání s jedním řečníkem a více než 150 účastníky. Jedno nebo více zařízení těchto účastníků nevyhnutelně zvládá pouze nízké rozlišení videa, což má za následek, že celý hovor přijímá video v nižší kvalitě. Díky simulcastu je tento problém vyřešen a umožňuje většině účastníků vychutnat si video v HD kvalitě bez ohledu na omezení několika koncových bodů. Simulcast je k dispozici ve verzích Windows a Mac 2303.

Citrix HDX Simulcast Optimization

Bezproblémová integrace s Microsoft Teams ve virtualizovaných prostředích

Microsoft oznámil vydání nové verze jejich oblíbeného nástroje pro spolupráci, Microsoft Teams. Toto velké přepsání Microsoft Teams se může pochlubit významnými vylepšeními, včetně vylepšeného výkonu, snížené spotřeby paměti a snížení využití CPU, to vše ve spojení s aktualizovaným uživatelským rozhraním. Aby byla zajištěna bezproblémová integrace v rámci virtualizovaných prostředí, Microsoft úzce spolupracuje s Citrixem, aby uživatelům Citrixu poskytoval bezchybný zážitek.

Nové integrace a funkce Citrix HDX pro Microsoft Teams jsou zaměřeny na vylepšení uživatelské zkušenosti a zefektivnění a zpříjemnění videokonferencí. Rozostření pozadí, simulcast a integrace s nejnovějšími Microsoft Teams jsou jen některé příklady toho, jak Citrix HDX posouvá hranice a mění způsob, jakým spolupracujeme ve virtuálních prostředích. Vzhledem k tomu, že práce na dálku a virtuální schůzky neustále rostou na popularitě, tyto funkce se nepochybně stanou nezbytnými možnostmi pro všechny uživatele Citrixu.

Zdroj: Citrix