Článek přečtěte do 2 min.

Oracle Autonomous Linux 8 je operační prostředí Oracle Linux 8 vytvořené a optimalizované pro Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Může provádět každodenní automatické aktualizace, včetně aktualizací Oracle Ksplice s nulovými prostoji, které vám pomohou udržet váš operační systém Oracle Linux bezpečný a dostupný. Autonomous Linux 8 využívá funkce Unbreakable Enterprise Kernel verze 7 s nejnovějšími vylepšeními a inovacemi v oblasti zabezpečení a výkonu jádra.

Pojďme prozkoumat, proč můžete zvážit spuštění Autonomous Linux v OCI a určit, zda je to správné operační prostředí pro vaše aplikace.

Automatické živé opravy bez restartu

Autonomní Linux kontroluje opravy a automaticky udržuje váš operační systém Oracle Linux denně opravovaný. Autonomous Linux, který používá Oracle Ksplice, může použít aktualizace zabezpečení pro vybrané knihovny jádra a klíčových uživatelských prostorů (glibc a openssl) bez nutnosti restartu a plánování odstávek, což umožňuje vašim administrátorům a vývojářům soustředit se na projekty s vyšší hodnotou a zlepšit dostupnost systémů.

Jednoduché nasazení během několika minut

Autonomous Linux 8 poskytujeme jako obraz platformy v OCI, což usnadňuje nasazení instance během několika minut. Chcete-li nasadit instanci Autonomous Linux 8 v OCI, postupujte podle následujících pokynů:

  1. Přihlaste se do konzoly Oracle Cloud Console.
  2. Z hlavní nabídky přejděte na Compute a vyberte Instance.
  3. Klepnutím na Vytvořit instanci přejdete na stránku Vytvoření konfigurace výpočetní instance.
  4. Klikněte na Změnit obrázek v části Obrázek a tvar a vyberte obrázek platformy Oracle Autonomous Linux 8.Snímek obrazovky stránky Vybrat obrázek s podrobnostmi o bitové kopii Oracle Autonomous Linux.
  5. Dokončete konfiguraci instance na OCI podle pokynů v dokumentaci.
  6. Klepnutím na Vytvořit nasaďte instanci.

Během několika minut je instance Autonomous Linux spuštěna a připravena k použití.

Snadná správa pomocí Oracle OS Management

Integrace autonomního Linuxu se službou OS Management umožňuje spravovat autonomní Linux prostřednictvím konzoly Oracle Cloud Console. Když je nasazena instance Autonomous Linux, můžete volitelně konfigurovat a spravovat instanci pomocí služby OS Management. Autonomní instance Linuxu nasazené z obrazů platforem v OCI jsou automaticky zjišťovány a spravovány OS Management. Správa OS vám umožňuje konfigurovat denní plán aktualizací Autonomous Linux a monitorovat kritické události, jako je například selhání jádra nebo selhání jádra, a shromažďovat a odesílat zprávy a protokoly potřebné k ladění a poskytování analýzy hlavních příčin události.

Snímek obrazovky se stránkou Správa OS zobrazující obraz Autonomous Linux.

Chcete-li nastavit Autonomous Linux 8 pro použití se správou OS, splňte předpoklady a nastavte zásady OCI, které umožní správu před nasazením instance v OCI.

Pomocí správy OS můžete spravovat instance Autonomous Linux s instancemi Oracle Linux a Windows Server s jediným uživatelským rozhraním.

Zdarma k prozkoumání a použití

Služby OS Management a Autonomous Linux jsou placeným předplatitelům OCI k dispozici bez dalších poplatků. Můžete také využít výhod úrovně podpory Oracle Linux Premier v OCI, včetně prvotřídních služeb podpory a mnoha nástrojů a vylepšení bez dalších nákladů.

Otestujte si Autonomous Linux 8 ještě dnes a vyzkoušejte, jak se můžete osvobodit od zátěže složitých a časově náročných administrativních úkolů, abyste se mohli více soustředit na vytváření aplikací v cloudu.

 

Zdroj: Oracle