Článek přečtěte do 14 min.

Používáte analytiku na cestách? Mobilní aplikace Oracle Analytics je nyní aktualizována o nový vzhled a chování a vylepšené uživatelské prostředí. Stačí si stáhnout aplikaci a jít! 

Nová aplikace, která je k dispozici pro iOS a Android, vám umožní zůstat ve spojení s informacemi, které potřebujete na cestách; vyhledávat ve všech sestavách a řídicích panelech Oracle Analytics Cloud (OAC); a procházejte své osobní a sdílené složky. Níže naleznete některé zajímavosti z vylepšeného designu a zkušeností a způsoby, jak prozkoumat nové možnosti.

Aplikaci si můžete stáhnout z App Store nebo Google Play.

Přihlášení k mobilní aplikaci OAC

Nová aplikace

Poskytuje mnohem zjednodušené přihlašování bez zapojení IT. Stačí si stáhnout a otevřít aplikaci, zadat adresu URL instance Oracle Analytics a potom klepnout na Připojit. Aplikace vás provede procesem přihlášení vaší společnosti a dostanete se na novou domovskou stránku.

Domovská stránka

Nový vzhled a chování domovské stránky pro mobily je podobné verzi pro stolní počítače, aby poskytoval jednotné uživatelské prostředí.

Domovská stránka mobilní aplikace OAC
Prohlížeč katalogu mobilních aplikací OAC

Přidali jsme velmi žádaný prohlížeč katalogu, který vám pomůže snadno najít veškerý váš skvělý obsah. Pokud se vám nechce procházet, stačí použít vyhledávání podle klíčových slov a hledat sešit.

Sešity můžete zobrazit pomocí dvou různých stylů rozvržení. Skládané rozvržení je optimalizováno pro interaktivitu jednou rukou, zatímco nové „rozvržení sešitu“ poskytuje vysoce věrné zobrazení vašeho stolního sešitu na vašem mobilním zařízení. Výchozí předvolbu rozvržení můžete nastavit v uživatelských předvolbách a samozřejmě ji můžete změnit i při prohlížení sešitu.

Styly rozložení mobilní aplikace OAC
Sešity mobilní aplikace OAC

Pokud jste na cestách nebo dáváte přednost jednoduchému způsobu používání sešitů, můžete využít jedinečnou funkci podcastu, která je poháněna schopností OAC generovat přirozený jazyk. Chcete-li vygenerovat podcast, jednoduše klepněte na kontextovou nabídku sešitu a vyberte „poslouchat podcast“, abyste slyšeli o trendech, posunech a nejdůležitějších datech.

Nová navigace poskytuje snadný přístup k seznamu oblíbených sešitů nebo k jednotlivým sešitům přímo z domovské obrazovky telefonu.

Aplikace také umožňuje nahrát data nebo vytvořit sešit z existujících datových sad a tematických oblastí.

Možnosti vytvoření sešitu/nahrání datové sady v mobilní aplikaci OAC

Nezapomeňte si stáhnout aplikaci z App Store nebo Google PlayDalší informace naleznete v dokumentaci.

Zdroj: Oracle.com