Článek přečtěte do 2 min.

V loňském roce tým Oracle Database Development Tools spustil službu Database Tools v OCI poskytující instanční SQL přístup webového prohlížeče k Oracle Cloud Database přes REST. Služba konsoliduje všechny informace, které potřebujete pro připojení k databázi Oracle, a ukládá je na bezpečném, šifrovaném a jediném místě, které lze použít a znovu použít napříč aplikacemi, nástroji a službami.

Dnes tuto službu rozšiřujeme o možnost vytvářet připojení k MySQL Database Service v OCI.

Vytvoření připojení je stejně snadné jako dříve; pojmenujte ji a vyberte typ databáze.

vytvořit spojení

Ale můžete vidět, že mezi třemi typy databází Oracle máme nyní MySQL. Stačí vybrat MySQL Database a začít vytvářet připojení k databázovým nástrojům.

připojení mysql db

A stejně jako u Oracle Database najdeme databázové služby MySQL, které máte ve svém pronájmu, a předvyplníme výběrový seznam, abyste si mohli vybrat tu, ke které se chcete připojit; žádné hledání podrobností o připojení.

vyberte instanci mysql

Po vytvoření připojení uvidíte podobné možnosti, jaké nabízíme s připojeními k databázi Oracle. Za povšimnutí stojí Launch MySQL shell. Použijte toto pro připojení k databázové službě MySQL přímo z cloudového prostředí.

podrobnosti

Služba vám také pomůže vytvořit baštu pro připojení k soukromým IP adresám služby.

bašta vytvořit

A konečně, jakmile je připojení vytvořeno, můžete použít pracovní list SQL k interakci s databázovou službou MySQL přímo ve vašem prohlížeči. To eliminuje potřebu bašt nebo tunelů SSH, protože používá koncový bod SQL s povoleným REST, který služba Database Tools vytvořila.

sql pracovní list

Chtěli byste vědět více? Ozvěte se nám, my si na váš čas uděláme.

 

Zdroj: Oracle