Článek přečtěte do 4 min.

Oracle Analytics poskytuje uživatelům po celý rok nepřetržité inovace a různé funkce umělé inteligence (AI), včetně funkcí rozšířených o AI, strojové učení (ML) a datovou vědu, stejně jako využití integrované služby Oracle Cloud Infrastructure (OCI) AI Service.

Oracle Analytics nabízí 3 možnosti umělé inteligence:

  1. Vestavěná vylepšení AI.
  2. Integrované schopnosti ML.
  3. Integrované schopnosti AI.
Možnosti umělé inteligence v Oracle Analytics – Autor: Philippe Lions, viceprezident produktového managementu, Oracle.
Možnosti umělé inteligence v Oracle Analytics — Philippe Lions, viceprezident produktového managementu, Oracle Corporation

Dovolte nám, abychom vám představili některé z klíčových funkcí AI Oracle Analytics:

Vestavěná vylepšení AI

AI Auto-Insights: Automaticky generuje vizualizace dat z konkrétních datových sad. Vytvářejte vhodné vizualizace na základě vybraných datových prvků.

AI Auto Insights and Segmentation
Funkce AI Auto Insights, Explain a Segmentation

Vysvětlete: Pomocí funkce ML automaticky vysvětlíte indikátor nebo atribut jedním kliknutím, jako je například „Opotřebení“ v následujícím příkladu. Počítá korelace, ovladače, segmenty a anomálie pro datové sady.

AI Explain v Oracle Analytics

Funkce ML/AI jedním kliknutím: Jediným kliknutím můžete vytvářet statistiky a statistiky generované ML pomocí algoritmů, jako je ARIMA nebo ETS, jako je shlukování nebo predikce pomocí ML.

Funkce Oracle Analytics AI jedním kliknutím pro prognózy a vytváření clusterů

Integrované schopnosti ML

Drag and Drop ML a Data Science: Umožňuje uživatelům používat numerické předpovědi, vícenásobné klasifikátory, binární klasifikátory nebo různé vestavěné shlukovací algoritmy. Tyto algoritmy ML můžete přizpůsobit, trénovat, optimalizovat a publikovat pro širší komunitu uživatelů analýzy.

ML datový tok s predikcí pomocí nízkého kódu bez kódu
Předpovědi s nízkým kódem a bez kódu s datovými toky ML

Integrované schopnosti AI

Oracle Cloud poskytuje řadu služeb AI: https://www.oracle.com/artificial-intelligence/ai-services/

V současné době je Oracle Analytics integrován se 3 službami AI a plánuje v budoucnu spustit další služby AI na základě plánu produktuTato integrace znamená, že můžete vytvořit službu umělé inteligence v OCI, zaregistrovat model umělé inteligence a importovat výsledky jako datovou sadu do Oracle Analytics a vytvořit tak vizuální datové příběhy.

Zde jsou tři klíčové služby OCI AI, které jsou aktuálně integrované s Oracle Analytics:

  1. AI Vision
  2. Jazyk AI
  3. Porozumění dokumentům AI

O těchto službách umělé inteligence se můžete dále dozvědět níže a prozkoumat výsledky vizualizace dat vytvořené pomocí těchto služeb.

Integrace AI Vision

AI Vision poskytuje funkce detekce objektů a klasifikace obrázků. Živé ukázky těchto funkcí si můžete prohlédnout ve veřejných instancích OAC.

Kliknutím sem zobrazíte blog a ukázku Object Detection:

AI Vision s Oracle Analytics
Vizualizace dat ukazuje OCI AI Vision v akci — od Benjamina Arnulfa

Kliknutím sem zobrazíte blog a ukázku klasifikace obrázků:

Oracle Analytics s AI Vision Image Classification
Vizualizace dat demonstruje aplikaci modelu trénovaného pomocí OCI AI Image Classification na 3000 veřejných MRI – Benjamin Arnulf

Integrace jazyka AI

Oracle Analytics je schopen používat jazyky pro analýzu AI:

Oracle Analytics s AI Language Sentiment Analysis
Oracle Analytics Data Visualization demonstruje použití jazyka OCI AI Language s předem trénovanými modely — Philippe Lions

Porozumění dokumentům AI

Oracle Analytics je integrován s OCI AI Document Understanding pro identifikaci a extrahování dokumentů, jako jsou pasy, účtenky, životopisy, faktury atd. Podívejte se na info a demo níže:

Oracle Analytics s porozuměním dokumentů AI
Oracle Analytics Data Visualization demonstruje aplikaci porozumění dokumentům OCI AI a předem vyškolených modelů při extrakci klíčových hodnot. Autor: Benjamin Arnulf a Philippe Lions

Digitální asistent AI

Jak zmínil TK Anand ve své klíčové řeči na Oracle Cloud Conference 2023, tento produkt bude integrován do Oracle Analytics. Stručně řečeno, budete si moci klást otázky jako „Jaké jsou hlavní příčiny a trendy opotřebení za poslední tři čtvrtletí?“ Tato integrace využije Cohere nebo jiné velké jazykové modely (LLM) k vytváření odpovědí a generování souvisejících vizualizací dat.

Oracle Analytics AI Digital Assistant s Cohere LLM
Oracle Analytics a OCI AI Digital Assistant používají velké jazykové modely ke generování odpovědí a vizualizací dat.

Závěr

Oracle Analytics je analytické řešení, které integruje strojové učení, zpracování přirozeného jazyka a schopnosti umělé inteligence, a bude i nadále přidávat nové technologie s rozvojem oboru.

Můžete se podívat na následující zdroje, kde se dozvíte více o tom, jak může AI a ML pomoci vaší společnosti plně odemknout hodnotu obchodních dat:

Zdroj: Oracle