Článek přečtěte do 3 min.

Umělá inteligence (AI) je v dnešním světě nezbytná, protože nám usnadňuje a zlepšuje život. Objem dat, která jsou v dnešní době generována, daleko přesahuje naši schopnost absorbovat, interpretovat a činit komplexní rozhodnutí na základě těchto dat. Zde přichází umělá inteligence a zvyšuje rychlost, přesnost a efektivitu lidského úsilí.

Umělá inteligence se v současné době používá téměř ve všech odvětvích a oblastech, jako je zdravotnictví, výroba, maloobchod, zákaznický servis, doprava, zemědělství, a v budoucnu bude ještě více rozšířená a transformační. Není divu, že dovednosti AI jsou zaměstnavateli nejžádanější, přestože jde o relativně novou a rostoucí technologii.

Jsme nadšeni z nekonečného potenciálu umělé inteligence a snažíme se předat znalosti každému, kdo se zajímá o prosazení se v umělé inteligenci. Proto s radostí oznamujeme novou certifikaci a kurz OCI AI Foundations, který je vám zdarma k dispozici. Pokud s umělou inteligencí začínáte, je to pro vás perfektní začátečnický kurz a certifikace.

Kurz základů OCI AI

Umělá inteligence může mít strmou křivku učení, protože se nejedná o jedinou technologii, ale o soubor nástrojů, rámců a algoritmů. Navíc, abyste se naučili AI, tradičně jste potřebovali mít zkušenosti s programováním (např. v Pythonu) a silné základy v matematice. Nedávné pokroky v oblasti generativní umělé inteligence a platforem umělé inteligence bez kódu otevřely jednotlivcům příležitosti naučit se umělou inteligenci, aniž by vyžadovaly rozsáhlé kódovací dovednosti a silné matematické zázemí.

Certifikace OCI AI Foundations

V tomto kurzu vám představíme základní znalosti AI. Kurz má šest modulů, kde vysvětlujeme základní pojmy kolem AI, strojového učení, hlubokého učení, generativní umělé inteligence, velkých jazykových modelů (LLM) a infrastruktury AI společnosti Oracle a služeb AI.

První čtyři moduly pokrývají základy umělé inteligence a strojového učení, aniž byste museli mít nějaké zkušenosti s programováním, matematické znalosti nebo znalosti jakéhokoli poskytovatele cloudu. V každém z těchto modulů se podle potřeby ponoříme hlouběji. Například v modulu strojového učení popisujeme běžné typy ML: Supervised, Unsupervised a Reinforcement Learning a ponoříme se hlouběji prozkoumáním příkladů, které vám pomohou pochopit, jak fungují.

Podobně se v modulu Generativní AI ponoříme do mechanismu sebepozorování a architektury transformátoru – konceptů, které jsou zásadní pro pochopení generativní AI. Myšlenkou těchto čtyř základních modulů je vybavit vás základy AI velmi intuitivním, koherentním a integrovaným způsobem.

Oracle se soustředil na zavedení AI do podniku na každé vrstvě našeho zásobníku a tento přístup zahrnoval rozsáhlé investice od infrastruktury až po Oracle AI Apps. V modulech 5 a 6 se ponoříme hlouběji do portfolia Oracle AI včetně infrastruktury Oracle AI a služeb OCI AI a ML.

V modulu 5 poskytujeme přehled o infrastruktuře OCI AI, včetně OCI Superclusters, které jsou ideální pro trénování generativní AI. Díky podpoře až desítek tisíc GPU NVIDIA mohou OCI počítat holé kovové instance a virtuální počítače napájet aplikace pro počítačové vidění, zpracování přirozeného jazyka, systémy doporučení a další.

V modulu 6 se zaměřujeme na služby Oracle AI, jako je OCI Language, Vision, Document Understanding, Speech a Anamoly Detection. Tyto lekce obsahují několik ukázek, které vám pomohou lépe porozumět službám Oracle AI. Máme také lekce o OCI Data Science – komplexní platformě strojového učení, která usnadňuje vytváření, trénování, nasazení a správu modelů strojového učení.

Každý modul má také sekci kontroly dovedností, která vám pomůže posoudit vaše znalosti a porozumění probíraným lekcím.

Získejte certifikaci OCI AI Foundations Certification

Tento kurz má přidruženou certifikační zkoušku, která studentům poskytuje příležitost prokázat své znalosti AI, konceptů strojového učení a souvisejících služeb Oracle AI/ML. Certifikační zkouška OCI AI Foundations ověřuje schopnost studentů:

  • Pochopte a popište koncepty a pracovní zátěže AI
  • Vysvětlete klíčové pojmy a terminologie strojového učení
  • Vysvětlete klíčové pojmy a terminologie hlubokého učení
  • Identifikujte běžné typy strojového učení
  • Pochopte základy generativní umělé inteligence
  • Pochopte koncepty velkých jazykových modelů
  • Vysvětlete rychlé inženýrství a jemné ladění pro LLM
  • Popište infrastrukturu Oracle AI
  • Popište služby Oracle AI

Certifikační zkouška se skládá z 30 otázek, na které je třeba odpovědět během 60 minut. Procento úspěšnosti je 60 %.

Zkouška a kurz jsou vám k dispozici zdarma. Stránka certifikačních zkoušek

Zdroj: Oracle